Wednesday, September 2, 2009

Breaking News: Shopaholic Mama was caught red-handed by the Vogue U Team.

It all begins with the status update on her Facebook which goes...

Kononnya Datin Shopaholic kita nak buat setail Mas Selamat katanya. Dia tak tau yang anak dan hubbynya dah sepakat dengan kita seklompot nak kenakan dia. Mas Selamat konon. Aceh ceh ceh. Takpa takpa. Kita kasi chan jugak tau, kasi mama Ann kita feeling-feeling Mas Selamat.. Sampai dia rasa sangatlah terselamat. Kekeke.

Since her birthday falls on a Saturday, and previously, we had surprised Mama Moralle and Sis Pearl both on earlier dates before their actual birthdays jadi trick tu tak bleh pakai lagi dowh. Kalau buat hari Jemaat tu, comform dia suspect kuat. Fikir terpaksalah ala-ala detective hok. Kata nak tangkap terrorist.

Instead, on that Friday, we sent her first gift to act as a decoy. Kononnya dah selamat lah dia fikir takda orang nak surprise-surprisekan dia. Malam tu kita pun wish dia lah Happy Birthday gedebak gedebuk. Nak tambahkan lagi keadaan dia yang selamat, saya dan kak indra siang-siang dah khabaq memang kami takda kat Singapura weekend tu. Makanya comfident abis lah cik puan kita ni ingat hazab dia dah lepas. Padehalllll padehallllll.

Setelah sepakat dengan FM [SM's hubby] dan juga Dee [SM's princess] since a week ago, dengan sportingnya, mereka pun join skali turun padang nak anjatkan Shopaholic Mama kita. So last Monday, all of us head down to her office for the official Ann-Selamat raid.

Mari layan video, Sis Pearl as the official spokesperson bringing to you live from Blackberry TV.



Prep talk before the mission was executed.
Check out our line of officers. Semua berpangkat okay.



WAKENABEB!!!

Ann-Selamat berjaya ditangkap dengan selamat akhirnya! Pucat lesi terus dia. Tangan pun mengigil-gigil. Kesian lah pulak bulan-bulan puasa ni pergi terjah macam tu. Nasib baiklah depa tak pengsan keapa. Mau kiteorang kene sidekick dengan FM nanti. Hehe.



Mission Ann-Selamat, SUCCESS!



Sabar Menanti Restaurant, Kandahar Street



Interframe jap - Ade orang pengsan/kene langgar time buka.




Underneath pokok kelapa we all buka puasa! Lalalala~

It's now officially a Happy Belated Birthday
for our dear Shopper Mama! Yeeha!


14 comments:

PearL said...

Yesh Mama Ann, at last the Mas-Selamatkan diri tak menjadi...oopsss...never say never..!

P

Mak Pah Vogue said...

a bunch of pesistent ppl we are...haha

rasp said...

bestnya managed gak to surprise her! hehehe kudos to all of u!

sis SHM, hepi belated birthday...

xxxoooxxxx
~ rasp ~

Ummi Lily... said...

ahahahahaha!! very hilariously funny... can c dat kak ann "tepranjat frog" skejap... ahahahahah!! de look on her face is soooooo priceless... (^_^)

Shopaholic Mama said...

hahaha....Tak baik tau, ustaz kata dosa main prank punk segala kat orang lain!

But kudos to the mastermind or minds behind all this! Sampai buat stakeout kat depan kedai emas!

Luckily takde Cisco Security Guards (usually there are abt 2 or 3). If not, I cant imagine what will happen to you VU gals! Dahlah tu, masuk The New Paper front page pun agaknya "Women who identified themselves as Vogue-U plus 4 innocent kids caught for causing havoc at jewellery showroom!" Motiffffff????

cik syahira said...

assalamualaikum.

happy belated birthday to shopper mama! wish you very all the best for your future undertakings with lovely family n friends. nice to know you :)

Gembo said...

Mrs G:

So who's the next Mas Selamat wannabe..? Raf, Mak Pah and Nad you're next!

Selamat berpuasa Voguers!

Moralle said...

wonderful mas slamat nyer event, sampai-sampai i yg terperanjat with nad nyer screaming, haha...

Moralle said...

wonderful mas slamat nyer event, sampai-sampai i yg terperanjat with nad nyer screaming, haha...

Mrs LVoe said...

Cool!!! u had fun out there. they are truly a gem :-*

Blushwax said...

U turn mama ann....jangan tak u turn! Ehehehe!

Mr G....oh saya dah over. Siang2 bday dah over. Hehe...saya lah yang terselamat sekali sebenarnya. Hehehe. Nadh and Mak pah next!

vagg. said...

haha arini br nk komen. in fact aku bc entry nih pg time sahur sehari dua yg lepas hahaha

dh bape kali pun aku x igt dh duk 'rewind' saat2 mama ann berlenggang kangkung sblm kena sergah.pastuh gelak bagai nk pengsan sorang2

hahaha

Shopaholic Mama said...

Syahira - Wa'ailaikumsalam Syahira! Tks dear for yr wish. And we at VU are very honoured to have known you too!


Mrs G - Raf was lucky enuf to escape. Next year pun kita tak punk dia coz she will be too ....!


Sis Moralle - Nadh punya ketawa mcm jin! wahahaha


Sha - yes indeed they are! And so are you!


Raf - memang nak u-turn lah, tak kan nak take refuge masuk kedai emas tu pulak!


Vagg - time tu memang tgh lenggang kangkung Mak Limah pun! Perasan jugak si Aqil & terpikir kejap apapasal si Aqil ada kat situ but I was more concerned nak rush to hubby who was waiting in the car!

Allvira said...

Wish you a very Happy B'day dear.. May your all wish come true this year..
Allvira
----------------
Children’s Vitamins